Bezoek voliéres Noël Hendriks

16 juni 2019

Een pracht aan vogels!

b1

Dit jaar waren we te gast bij Noël Hendriks, op zondag 16 juni zakten we met een 30 tal leden af naar het heeserke te Overpelt (Pelt). Daar werden we vriendelijk onthaald door Noël en zijn vrouw.

Na  een korte verwelkoming en wat uitleg over wat er allemaal te zien was, begonnen we onze rondleiding. Noël is hoofdzakelijk kweker van exotische vogels, en dan die vogels die bij onze gewone liefhebbers niet tegenkomen. Vogels welke meestal al moeilijker te kweken zijn. Ook neemt hij soms deel aan diverse kweekprogramma’s met vogelparken of dierentuinen, in binnen en buitenland.

We zagen tijdens de rondleiding diverse vogels, zoals grielen, kraanvogels, diverse soorten duiven, ibissen, grote Kroonduiven, diverse soorten toerako’s, hoendervogels, Australische nachtzwaluwen, ara’s enz….

Overal kregen we een deskundige uitleg, wat blijkt uit de grote bagage kennis waarmee hij zijn hobby beleeft. Vogels welke vaak moeilijk tot kweken overgaan worden geholpen via een broedkast, de eieren worden geraapt en dan uitgebroed. We konden de resultaten in diverse groottes bewonderen.

Na afloop van de rondgang konden we nog uitgebreid napraten, en werden we met zijn allen getrakteerd op een lekker stukje gebak, en een warm tasje koffie of wat frisdrank. Waarvoor namens de vereniging hartelijk dank, en we waren met zijn allen blij dat we mee mochten beleven. Geniet nog maar van de foto’s.