Mondial COM 2018 CESENA Iatlië

06 februari 2018

Wereldkampioenschap 2018 Cesena (Italië).

Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen komen jaarlijks op de Mondial bijeen om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en om vogels tentoon te stellen, in de hoop een prestigieuze prijs te winnen. Dé bekroning van een fokseizoen.. Dit was de beurt aan Italië, en wel met name in Cesena.

Cesena is een stad in de Italiaanse regio Emilia - Romagna in Italië. Samen met Forlì is Cesena de hoofdstad van de provincie Forlì - Cesena. De stad ligt aan de rivier de Savio op vijftien kilometer van de Adriatische Zee. Het klimaat: Cesena is gelegen in een gebied met een warm zeeklimaat. Dit klimaat wordt gekenmerkt door droge winters maar zeer natte zomers.

Dit jaar ging dit evenement door van 12 tot 21 januari, waarvan de laatste 3 dagen open zijn voor het grote publiek. 

Pierre Schuurmans
Karel Schonkeren

Een geweldige show, met een record aantal vogels (30.000) en talrijke Belgische prijswinnaars. België was nummer 2 achter gastland Italië, het is logisch dat het organiserend land wat zoveel vogels in heeft gezonden, flink wat prijzen in de wacht sleept.

Maar gezien de resultaten van de Belgische inzendingen mogen we tevreden zijn. Met 166 deelnemers, 200 gouden. 137 zilveren en 120 bronzen medailles in de wacht te slepen is grandioos. Het is zelfs 10,9 % van de medailles.

Ook van onze vereniging, deden er liefhebbers  mee aan de kampioenschappen, en wel met name:

Pierre Schuurmans 4x Goud 1x Zilver
Karel Schonkeren 3x Goud  

We wensen hen dan ook vanwege de vereniging van harte proficiat.

Verder deden er ook nog mensen deel uit ons gewest 1, welk ook van zich lieten horen, en wel met name:

Bloemen Jack 5x Goud 7x Zilver 4x Brons
Hens Jean 1x Goud 1x Zilver  
Friet André   2x Zilver  

Ook aan hen vanwge de Natuur – en vogelvrienden een van harte Proficiat.

En nu op naar 2019 dan is het aan Nederland de eer om namens de Confédération Ornithologique Mondiale de Mondial te organiseren. De uitvoerende organisatie is in danhanden van de NBvV, de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, en gaat door in Zwolle

Kom naar Zwolle in januari 2019!

Catalogus en behaalde medailles